Gratis Grieks ijs

Kom je in wintermaanden naar het Mineralen Inspiratie Centrum krijg je een mooie bergkristal helemaal GRATIS.
Wat heeft dat nu met ijs te maken vraag je je zelf af ?. Welnu de oude Grieken dachten vroeger dat bergkristallen water was dat zo was bevroren dat het nooit meer kon ontdooien . Slim maar niet de hele waarheid maar wat is het dan wel

Bergkristal is een heldere variant van kwarts, een mineraal dat veel voorkomt in de aardkorst. Het is een kleurloze en doorzichtige edelsteen die vaak wordt gebruikt in sieraden en als decoratief element. Hier zijn enkele kenmerken van bergkristal:

  1. Chemische samenstelling: Bergkristal is samengesteld uit siliciumdioxide (SiO2), dezelfde samenstelling als kwarts. Wat het onderscheidt, is de zuiverheid en helderheid van de kristallen.
  2. Kleur en helderheid: De naam “bergkristal” komt van het Griekse woord “krustallos”, wat ijs betekent. Dit komt omdat de oude Grieken geloofden dat bergkristal ijs was dat zo hard was geworden dat het nooit meer kon smelten. In werkelijkheid is het kleurloos en kan het variĆ«ren van helder tot bijna ondoorzichtig.
  3. Vorming: Bergkristal wordt gevormd in holten en spleten van gesteenten. Het kristalliseert uit oververzadigde oplossingen die in deze ruimten doordringen en afkoelen.
  4. Eigenschappen: Naast zijn esthetische waarde wordt aan bergkristal vaak spirituele en helende eigenschappen toegeschreven. Het wordt verondersteld energie te versterken, helderheid van denken te bevorderen en een positieve invloed op het lichaam en de geest te hebben.
  5. Gebruik: Naast sieraden wordt bergkristal ook gebruikt als decoratie, in meditatiepraktijken en voor de vervaardiging van diverse spirituele voorwerpen zoals kristallen bollen.

Het is belangrijk op te merken dat, hoewel sommigen geloven in de helende eigenschappen van kristallen, deze opvattingen niet wetenschappelijk zijn bewezen. Bergkristal is echter wel geliefd vanwege zijn natuurlijke schoonheid en de mogelijkheid om het licht op een prachtige manier te breken.

Dus maak nu een afspraak en kom al dat moois bewonderen klik hier