Imperial Topaas Top aanbieding

Imperial topaas, de duurste topaassoort die er is . Zelf verzameld in Braziliƫ, Nu in de aanbieding

De naam van de steen is te herleiden tot het Grieks.[4] Plinius de Oudere voerde de naam terug op een legendarisch eiland Topazius in de Rode Zee, waarvan de identiteit onzeker is, evenals de precieze aard van de stenen die ervandaan kwamen. De aanduiding topaas kreeg zijn huidige betekenis pas na de middeleeuwen.

De topaas is een van de negen edelstenen in de Thaise Orde van de Negen Edelstenen. De Paus bezit een mijter, een zogenoemde mitra preciosa die met goud, topazen en parels is versierd.De Mitra preciosa van de paus, geborduurd met edelstenen (topaas) en parels

Volgens de Bijbel (Openbaring 21:19-20[5] HSV 2004) zal het negende fundament van de nieuwe stad Jeruzalem versierd worden met topaas.

19 En de fundamenten van de muur van de stad waren met allerlei edelgesteente versierd. Het eerste fundament was jaspis, het tweede saffier, het derde chalcedon, het vierde smaragd,

20. het vijfde onyx, het zesde sardius, het zevende chrysoliet, het achtste beril, het negende topaas, het tiende chrysopraas, het elfde hyacint, het twaalfde amethist.